Așa că ar fi bine să lăsați numărul de telefon pe parbriz. Sistemul, aplicat deja în unele orașe din țară, intră în vigoare în câteva zile și în sectorul 4 din Capitală.
În sectorul 4, ridicarea mașinilor nu se va face însă ca înainte, când proprietarii se trezeau fără mașină în mijlocul zilei și erau nevoiți să sune la Poliția locală.
Acum, ei vor fi cei apelați în momentul în care polițiștii găsesc mașina parcată ilegal. Asta dacă polițistul găsește numărul de telefon în baza de date a Ministerului de Interne. Dacă au blocat însă linia de tramvai sau accesul către spitale, școli sau grădinițe, ridicarea se va face fără anunț prealabil.
Planul autorităților a fost anunțat la pachet cu promisiuni că se vor construi peste 3.000 de locuri de parcare.
În cazul în care mașina este ridicată, tariful pe care proprietarul îl va plăti este de 150 de lei. Jumătate este pentru ridicare, iar jumătate pentru transport. Depozitarea este gratuită doar în primele două luni.
Și reprezentanții Primăriei sectorului 2 lucrează la un regulament în baza căruia vor ridica doar mașinile din zonele foarte aglomerate, care blochează traficul auto sau intrarea în instituții.
La polul opus, celelalte primării de sector spun că nu vor ridica mașinile parcate ilegal până când nu vor construi suficiente locuri de parcare.
Edilii așteaptă și un regulament unitar valabil la nivelul întregii Capitale în ceea ce privește ridicarea mașinilor, potrivit TVR.